Wednesday, December 23, 2009

How to Create Search Engine in Blogger

In order to make visitor feel comfortable when searching, actually Navbar Blogger have a search box already. But, sometimes we want to put a search box on your blogger. Our reason is, to put it anywhere we want, of course.


Example of Search box:



Below, the code which you can use:

<form id="searchthis" action="http://yourblogname.blogspot.com/search" style="display:inline;" method="get">
<input id="b-query" maxlength="255" name="q" size="20" type="text"/>
<input id="b-searchbtn" value="Search" type="submit"/>
Don’t forget to change the red text with your own blog name!

To change standard search button with icon:

Code which you can use:

Below, the code which you can use:



<form id="searchthis" action="http://yourblogname.blogspot.com/search" style="display: inline;" method="get">
<tr>
<td nowrap="nowrap" valign="top" height="16" align="left">
<input id="b-query" maxlength="255" class="textinputsearch" value="" name="q" size="22" type="text"/>
<input id="b-searchbtn" alt="Search" width="18" src="http://i330.photobucket.com/albums/...........jpg" height="19" align="top" type="image"/>
</form>
Don’t forget to change red text above with your own blog name. In order to change the image icon, you can change pink code above with address that stores your image.

Anda Sudah Baca Yang Ini? :

19 komentar:

Klik Here To Show All Comment


sawa Wednesday, December 23, 2009 5:07:00 AM  

Wah agak susah mengikutinya gan..... kalo inggeris kayak gini....... kita cuman ngerti kuncinya aja...

Keep blogging and earn money okkey?

tukang sapu radio Wednesday, December 23, 2009 5:12:00 AM  

gan... saya pernah melihat fitur search di blog... yang hasil search nya punya fitur hsail search in: this blog, web, or related web.

Tiga fitur tadi dalam tab views, kayak sidebar blog kluwan.blogspot.com ini.

Pertanyaan saya.... cara bikinnya gimana ya?

saiki online Wednesday, December 23, 2009 5:14:00 AM  

thank i'll try to put it, on my blogspot.
Once again......Thx

sanganam.com Wednesday, December 23, 2009 5:18:00 AM  

Apakah ini juga bisa di pake engine selain blogspot? Wordpress misalnya.

Seti@wan Dirgant@Ra Wednesday, December 23, 2009 6:53:00 AM  

Ini juga perlu nih... di blog aku, bawaan tempaltenya nggak berfungsi.

♥ syifa ♥ aulia ♥ 'kakcipa' ♥ Wednesday, December 23, 2009 7:15:00 AM  

@tukang sapu radio : cara lebih hebat daripada masang java script diatas buat kotak search : tata letak -> elemen halaman -> tambah gadget -> kotak penelusuran. klik tanda tambah
GA PERLU UTAK ATIK JAVA SCRIPT KAYAK GITU YANG BIKIN BLOG LELEEEEEEEET......!!!!!!

@seti@wan dirg@ntara : JAANGAAAAAN COOOBAAAAA..!! ikuti cara buat tukang sapu!!!

@kak khusnul : kak, sebenernya masang java script buat search engine blog itu gak bagus, tambah lelet blognya, terus tibet, terus kerja pakainya itu.....BURUK.
jadi saranku, pakai dari gadget itu sendiri aja; please kakak hargai komentar ini kalau kakak hapus komen ini kasihtau kenapa. dan aku minta maaf sama semua kalo kata2ku nyakitin dan kasar. cuma saranin ajjjaaahhh!!

♥ syifa ♥ aulia ♥ 'kakcipa' ♥ Wednesday, December 23, 2009 7:16:00 AM  

baca aja lebih lanjut di blogku
==>> kakcipa.blogspot.com
==>> label :::: tips
==>> THE GREAT SEARCH ENGINE

Rizky2009 Wednesday, December 23, 2009 7:49:00 AM  

wes mantab nih de langsung mas coba

Rival Aditya Wednesday, December 23, 2009 8:11:00 AM  

Izin mengamankan yg ke 10 dlu De'...

Rival Aditya Wednesday, December 23, 2009 8:14:00 AM  

wah y ini yg Mas selama ini cari2... langsung Mas cba De'...

Ayu Tri Thursday, December 24, 2009 6:05:00 AM  

great tutorial..
i'll try..
thanks..

prafangga Friday, December 25, 2009 2:43:00 PM  

hai Kluwan, nice tutor but i recomended to make widget Lijit, You can earn money with Lijit search ^.^

Post a Comment

newer page older page home
top